WAT IS WERKPLEKLEREN?

WAT IS WERKPLEKLEREN?

Werkplekleren is, zoals het woord al doet vermoeden, leren op de werkplek. Een organisatie integreert dan leren & ontwikkelen met werken, mobiliseert kennisdeling en werkprocessen worden gedidactiseerd. Leertechnologie zorgt ervoor dat team- en individuele ontwikkeling zichtbaar wordt, dat deelnemers op ieder moment van de dag van en met elkaar (virtueel) kunnen leren, en dat er op de werkplek leerinterventies kunnen plaatsvinden.

WAAROM WERKPLEKLEREN?


Een aanleiding voor het werkplekleren is het trage vernieuwingstempo van opleidingen, trainingen en cursussen die worden aangeboden ter ontwikkeling van de werknemer. De werknemer heeft behoefte aan ervaringsgericht (en dus informeel) leren. Het werkplekleren speelt hierop in door de leerbehoeften van het bedrijf centraal te zetten: werkprocessen worden gedidactiseerd. Werkplekleren is niet leren op de werkplek, werkplekleren is je werk omzetten in leerprocessen!

Deze eigenschap zorgt ervoor dat vele organisaties werkplekleren inzetten, bijvoorbeeld grootschalige organisaties als RadboudUMC, Daelzicht, Marant en Politie. Via de Academie kom je met hen in contact!

HET MODEL VAN WERKPLEKLEREN


Werkplekleren is een vorm van informeel leren: niet leren met behulp van docenten en boeken, maar uit de ervaring op de werkvloer. Al doende leert men van elkaar. Combineer je dit met leertechnologie, dan zorg je ervoor dat deelnemers op ieder moment met en van elkaar leren op een inspirerende manier. Een beproefde methode die wordt gebruikt bij het implementeren van werkplekleren is het model van Werkplekleren met Leertechnologie. Deze wordt uitgelegd in het filmpje hiernaast.

Werkplekleren kan als leertraject, verspreid over enkele maanden, worden uitgevoerd in iedere organisatie. Medewerkers leren hierdoor in teamverband te werken aan het verbeteren van de eigen werkprocessen, het optimaliseren van de dienstverlening aan de klant, deze professionalisering vindt plaats op de werkplek van de medewerkers.

 

HOE?


In 2019 wil de AvW 250 professionals rijk zijn. Deze professionals vormen de Academie en creëren en verankering samen het werkplekleren. Dat willen we in 5 stappen bereiken:

  1. Werven van leden en partners
  2. Het ontwikkelen van een virtual knowledge community ter uitwisseling van toepassingen, casuïstiek, onderzoek en artikelen. Houd in april/mei onze social media en je mail in de gaten!
  3. De mogelijkheid tot adverteren voor leden, partners en vrienden. Dit komt op de homepage tussen de leden te staan. Interesse? Mail naar info@academievoorwerkplekleren.nl
  4. Het AvW-keurmerk: voldoe je als lid of organisatie aan 5 van de leerprincipes (zie de video hierboven) van het Model van Werkplekleren met Leertechnologie, dan kan je er een aanvragen! Het doel is dat professionals en organisaties met een AvW keurmerk een stapje voor hebben op anderen
  5. Wetenschappelijke borging van werkplekleren

Met maar één doel: de Academie voor Werkplekleren wil eraan bijdragen dat werkplekleren en de bijbehorende leertechnologie binnen 4 jaar helder en succesvol op de kaart staat van Nederland. Meer lezen? klik  http://www.academievoorwerkplekleren.nl/member/het-doel-van-de-academie